Historia

Rauman UA perustettiin joulukuussa 1965. Vuosien varrella on Raumalla harrastettu monenlaista autourheilua. Perustamisaikoihin ajettiin ST-ajoja, eli nykyistä autosuunnistusta vastaavaa lajia.


Jokamiesluokka tuli heti mukaan lajin ensivuosina, onhan jokkis Satakunnasta lähtöisin. Jo vuonna 1982 Rauman UA:n Matti Pihala voitti Suomen mestaruuden. Jokkiksen kulta-aikoina 80-luvun lopulla seuran JM-harrastajien määrä oli aikamoinen, jopa omista kilpailuista piti karsia omia kuljettajia. Onhan jokkis nykyäänkin seuran suosituin laji. Raumalla jokkista ajettiin ensin Karin paikoitusalueella, ja talvisin Otalahden jäällä.
Ennen omaa rataa kisoja käytiin järjestämässä välillä Vaanin montulla Eurassa ja Säkylän hiekkakuopalla, ja jopa Eurajoen kaatopaikalla. Vuonna 1984 saimme pitää kisat ikiomalla radalla Eurajoen Koivuniemessä.

Maastoajot vaihtuivat rallisprintiksi ja sitä on päästelty keskellä kaupunkia Mustan Pitsin Sprintin nimellä vuosina 94 ja 96, mutta vuonna 98 ei ikävä kyllä enää saatu koko aluetta käyttöön.
Rallia on harrastettu alusta alkaen, ensin euralaisten ja porilaisten kanssa kimpassa, silloin järjestettiin yhteisesti Satakunta-Ralli-nimisiä kilpailuja. 1993 järjestettiin ensimmäistä kertaa Rauma-Ralli ja kahden vuoden päästä uudelleen. Nyttemmin ei ole omia ralleja järjestetty, mutta olemme toimineet aktiivisesti muissa ralleissa EK-järjestäjinä.

Vuonna 1993 seuran toimintaan tuli mukaan myös pienoisautoilu, ja heti vuonna 1995 järjestimme EM-kisat, ja vuonna 1999 saimme kunnian järjestää lajin maailmanmestaruuskisat.
Sähköisten nelivetoisten Maailmanmestariksi kukitettiin Suomen Jukka Steenari. Molemmat kilpailut ovat saaneet paljon kiitosta ympäri maailman. Karting on ollut vahva lajimme vuosia, Suomen mestaruuksia on kertynyt monta, ja vuonna 1999 Carita Friman toi seuralle sen ensimmäisen Pohjoismaiden mestaruuden.